Velikonoční Mini Focení 2019

Velikonoční Mini Focení 2019

Jaro klepe na dveře. Velikonoce letos připadají na třetí dubnový týden. Tyto druhé nejvýznamnější svátky roku, oslava vkříšení Ježíše Krista pro křesťany a svátky jara pro nevěřící, jsou unikátní příležitostí k fotografování Vašich ratolestí. Je tady přeci symoblická paralera mezi novým životem miminka a probouzející se přírodou. 

KDY: 17.března 2019

KDE: Praha 4

rezervovat můžete:

1x novorozenecké mini focení

1 hodina focení, rekvizity novorozeného zajíčka, ovečky nebo slepičky (hnědá), 3 digitální fotografie, 3ks 20×30 tisk

2200 Kč

1x focení miminka 6-9 měsíců

30 minut focení, čepička zajíčka k zapůjčení, 3 digitální fotografie, 3x tisk 13×18 cm

1900 Kč

1x focení dětí do věku 4 let

30 minut focení, velikonoční rekvizity k dispozici

1900 Kč

Každá další fotografie 150 Kč

 

Dotazy a rezervace

11 + 3 =

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin
Jak zvolit správnou velikost foto obrazu

Jak zvolit správnou velikost foto obrazu

NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ

Máte za sebou úspěšné focení, z náhledů jste si zvolili své nejoblíbenější záběry a některé z nich Vás oslovily natolik, že se jimy chcete pochlubit a kochat se jimi každý den? Zvolte fotoobraz pro stěnu Vašeho domu.

Volba správné velikosti fotoobrazu je stěžejní pro výsledný efekt. Větší je lepší neplatí vždy.

Rozmyslete si, zda obraz bude na stěně samostatně, nebo ho chcete časem doplňovat a tvořit koláž. Vašemu záměru by měla odpovídat i velikost.

Pokud si nevíte rady požádejte svého fotografa o konzultaci. Mohu Vám pomoci vizualizovat danou fotografii na stěně, s rámem či bez rámu.

Správnou velikost Vám může napovědět také referenční obrázek v záhlaví.

Existuje nepřeberné množství materiálů, na které lze tisknout. Fotopapír, plátno, dřevo, hliník, akryl … zastupují ty nejčastěji používané. Při volbě toho správného materiálu vezměte v úvahu typ Vašeho interiéru i kvalitu tištěné fotografie. Volíte fotografii v rámu? Musíte se rozhodnout, zda použijte paspartu nebo bude fotografie vyplňovat celý rám. 

 

Přeji Vám dobrou volbu, ať Vám fotografie dělají radost třeba i stovku let. 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin
Focení šité na míru

Focení šité na míru

Focení na míru klientovi

customized, tailor made photo sessions
Všichni víme, co znamená mít šaty šité na míru, nábytek na míru ... co se ale skrývá pod nabídkou fotografování na míru?

V té nejobecnější rovině se jedná o fotografování, které fotograf tvoří kolem představy klienta, může se jednat o barvy pozadí, použité rekvizity, oblečení, volbu lokality, nabídce produktů, které přesně padnou do interiéru klientova domova atd. Možnost přizpůsobení služeb potřebám klienta v podstatě nemá hranic, pokud klient a fotograf respektují jeden druhého a nekladou si vzájemně nerealizovatelné požadavky. Kam až se dá v individualizaci fotografických služeb dojít bych ráda demonstrovala na příběhu jedné klientky.

 

Pro tuto case study se moje klientka jmenuje Nora.

Nora je budoucí svobodná maminka spíše zralého věku.

Začátkem roku mi do e-mailu přišel požadavek na těhotenské focení. Nora byla v 39. týdnu. Vzhledem k mým časovým možnostem a pokročilému těhotenství se zpočátku zdálo, že ji budu muset odmítnout. Zároveň jsem však věděla, že rodit může každým dnem a sehnat fotografa v tomto šibeničním termínu může být opravdu téměř nemožné. Její e-mail obsahoval informace, které indikovaly, že ji opravdu zajímá moje práce, moje fotografie, jednak bylo evidentní, že si uvědomuje, že přichází na poslední chvíli … ale má k tomu důvody.

 

Nora se mnou stručně sdílela příběh jejího těhotenství, který působil velmi emotivně: „na miminko jsem zůstala sama bez partnera …. část těhotenství jsem trávila v nemocnici … mrzí mne, že nemám na těhotenství hezkou vzpomínku … „. Chtěla jsem ji vyjít vstříc, ale pro standardní těhotenské focení jsem opravdu v tak krátké době neměla prostor. Rozhodla však informace: 

Opravdu jsem chtěla Noře vyhovět. V rozumné době jsem ji však nemohla nabídnout termín pro plnohodnotné těhotenské focení. Navrhla jsem jí tedy zkrácené fotografování se zcela individuální cenovou kvótou. Návrh plně vyhovoval její představě získat z fotografování jednu fotografii pro foto obraz na její stěnu. Individuální nacenění se sníženou sazbou za focení a cenou za kus výsledné fotografie Noře přišlo vhod. Dohodly jsme se tedy a její focení jsem vmáčkla mezi dvě další v nejbližším možném termínu. Dokonce se podařilo domluvit i vizážistku.

 

Během focení se ukázalo, že s Norou máme společné mnohem více než focení – strávily jsme delší čas ve Spojených státech, ve stejném městě. Láska Američanů k rodinné fotografii a její chápání jako rodinného dědictví nás obě stejně oslovila. Víme, že cennější než 100 fotografií v počítači či telefonu je jedna, která pro nás znamená tolik, že získá místo na zdech našeho domova.

Moc ráda bych měla alespoň jednu pěknou fotku, kterou bych mohla zarámovat a dát si ji jako vzpomínku na stěnu a zachytit ten moment, který je tak jedinečný.“ 

Pod tato slova se mohu jen podepsat a sama bych snad neuměla lépe vyjádřit, co jedna správná fotografie v lidském životě znamená.

Dnes již Nora má doma svůj malý poklad a jsem moc ráda, že budu mít tu čest fotografovat to nejcennější. Již zítra.

Pozn. Fotografie je pouze ilustrační, zobrazuje jinou těhulku.  

 

 

 

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin